Cum consumăm corect pomușoarele?

May 15, 2019

Pomușoarele, cunoscute printr-un amalgam de vitamine benefice pentru sănătate și conținutul colosal de antioxidanți, au devenit unul din componentele unei alimentații sănătoase și echilibrate. Căpșune, mure, afine sau zmeura, consumate în mod permanent, contribuie la profilaxia bolilor sistemului nervos, bolilor cardiace și ale altor organe.

Când şi câte pomuşoare se recomandă să consumăm?

 • Mănâncă pomușoarele în prima jumătate a zilei
  În pofida indicelui glicemic nu prea mare, majoritatea pomuşoarelor sunt bogate în zahăr. Iată de ce este recomandat să le consumăm în prima parte a zilei..
 • Combină-le la micul dejun cu terciurile
  Combinație dintre pomușoare și terci reprezintă un mic dejun sănătos și gustos.
 • Combină pomușaorele cu un iaurt natural nu prea dulce la o masă separată
  Drept un bun exemplu al mesei consistente poate servi o combinație dintre pomuşoare cu iaurt natural. Aceasta va conţine preponderent carbohidraţi, dar şi puţine protein.
 • Ţine minte, pomuşoarele congelate sunt la fel de folositoare, ca şi cele proaspete
  Fructele de pădure congelate adesea sunt mai folositoare, decât cele proaspete, dar care s-au reţinut prea mult timp pe tejghea. Dacă ele sunt congelate imediat după ce sunt culese, atunci practic toate substanţele nutritive se păstrează. De aceea, nu te grăbi să renunţi la pomuşoarele congelate în favoarea celor proaspete. Fireşte dacă ai posibilitatea să le culegi şi să le mănânci imediat, atunci nu te vom opri, dar dacă n-ai de ales, atunci fructele congelate nu sunt mai rele, iar uneori chiar mai bune, decât cele proaspete.
 • Consumând pomușoare, nu depăşi doza zilnică de calorii
  Dacă eşti în proces de slăbit, dă preferinţă pomuşoarelor.. Cantitatea moderată este definită de o sumedenie de factori, inclusiv de greutatea ta, de efortul fizic, de genul de activitate, de regimul de somn, existenţa kilogramelor în plus etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *