Locuitorii și oaspeții capitalei pot savura pomușoare de sezon la ultimul Summer Berry Fair din acest an

August 15, 2019

Circa 20 de producători de pomușoare vor participa cu mure, goji, afine proaspete, precum și diverse pomușoare procesate, la ultima ediție din acest an a târgului tradițional al pomușoarelor Summer Berry Fair. La finalul sezonului de producere a pomușoarelor, consumatorii vor putea iarăși savura zmeură și căpșună remontată.
Totodată, vedeta festivalului va fi cătina albă, cultivată de producătorii din Moldova. În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate circa 30 de hectare de cătină albă. Cătina albă este un arbust ramificat și foarte spinos, care poate atinge o înălțime de până la cinci metri. Fructele numite cătină sunt mărunte, globuloase, au forma ovală, și capătă culoare galben – portocaliu la maturitate. Fructele sunt bogate în ulei complex, betacaroten, minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier), vitaminele A ,E , K, C, P, complexul de B-uri, aminoacizi grași și esențiali. Catina și preparatele din cătină au proprietăți antioxidante, emoliente, imunostimulatoare, antiinflamatoare și cicatrizante.
Târgul pomușoarelor Summer Berry Fair va fi organizat pe data de 18 august curent și se va deschide la ora 10.00, în sectorul Ciocana, str. Alecu Russo 61-63/1. Pe parcursul târgului vor fi desfășurate concursuri, ateliere de creație și alte activități distractive pentru copii.
Este un eveniment organizat de Asociația Obștească „Pomușoarele Moldovei” în parteneriat cu Pretura Sectorului Ciocana a municipiului Chișinău. Este al treilea an când producătorii de pomușoare din țară se reunesc în cadrul târgurilor Summer Berry Fair pentru a comercializa produse și a comunica cu consumatorii.

Pentru detalii contactați:
Grumeza Mihaela, coordonator AO Pomușoarele Moldovei
Tel.: 079 031 489

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *